Blockchain & Bitcoin Cobference Prague

15 rečníkov z 8 krajín a približne 300 účastníkov, medzi nimi aj  OZ Blockchain Slovakia. Počas Blockchain & Bitcoin Conference Prague, ktorá sa konala 19. mája, sa diskutovalo o vývoji kryptocentúr, vyhliadkach blokov v spoločnostiach Fintech a Govtech, ako aj o otázkach regulácie.

Pre konferenciu  bolo príznačné rôznorodé spektrum tém- obchodovanie s blokchainovými aktívami,  optimalizácia veľkosti bloku a zvýšenia efektívnosti celého systému. Ronny Boesing (Dánsko), generálny riaditeľ v decentralizovanom konglomeráte Openledger, skúmal obchodovanie, investície a crowdfunding na základe tejto platformy. Všeobecné problémy podnikateľskej komunity diskutoval vlastník spoločnosti Euro Tech Startups a spoluzakladateľ Adel, Gabriel Dusil (Česká republika). Hovoril o vytvorení profesionálnej komunity blokovového ekosystému. Vývoj digitálnych mien v oblasti bankovníctva a nariadení EÚ predostrel nezávislý expert na elektronické platby v jednotnej oblasti platieb v eurách (SEPA), Ugo Bechis (Taliansko). Predstavené boli aj možnosti využitia technológie blockchain v oblasti trhu práce, personalistiky, bankovníctva, energetike, protikorupčnej politiky, či umelej inteligencie.

Blockchain Slovakia najviac zaujala prezentácia – Genesis Mining – najväčšej spoločnosti zameranej na ťažbu bitcoinov v cloude a prototyp hracej kocky od dao.casino.