Darujklik.sk umožní ťažbu kryptomien v prospech charity

Charitatívny projekt pomáha zarábať potrebné peniaze prostredníctvom ťažby kryptomien

Na Slovensku vznikol projekt Darujklik.sk. Ide o formu charity, prostredníctvom ťažby kryptomien. Občianske združenie Blockchain Slovakia, ktoré je tvorcom projektu, chce takto poukázať na možnosť využitia kryptomien pre dobrú vec. Ľudia sa môžu zapojiť do projektu tým, že poskytnú svoje počítače na ťažbu kryptomien, pričom za ťažbu dostanú odmenu. Tá  bude v plnej výške pripísaná na konto vybranej organizácie. Ťažiari si na začiatok môžu vyberať spomedzi piatich rôznych charitatívnych projektov.

„Chceme využiť silu a potenciál počítačovej siete a motivovať jej užívateľov, aby pomáhali tým, ktorí to potrebujú,“ uviedol dôvody vzniku charitatívneho projektu Marek Môcik prezident Blockchain Slovakia, o.z.. Počítač je dnes v každej domácnosti, či na pracovisku a čas keď je zapnutý dostáva vďaka Darujklik charitatívny rozmer tým, že v pozadí prebieha ťažba. Stačí navštíviť webové stránky www.darujklik.sk, zvoliť si organizáciu, ktorej chcete pomáhať a kliknutím na srdiečko spustiť ťažbu. Stačí len pohnúť prstom a môžete pomáhať doslova kedykoľvek. Darcovia sa sami rozhodnú, komu venujú energiu svojich počítačov. Blockchain Slovakia chce touto cestou osloviť aj mladých ľudí, ktorí často chcú pomáhať, no nemajú nato finančné prostriedky. V tomto prípade ich ani nepotrebujú.

Zalistovanie partnerských organizácii do projektu je bezplatné, jedinou podmienkou je, aby mala organizácia  charitatívny rozmer a vedela preukázať zmysluplné aktivity. Medzi organizácie zapojené do projektu patrí aj systém Dobrý anjel, Biela pastelka, či medzinárodná organizácia Kiwanis. Vo svete už na podobnom princípe funguje napríklad celosvetovo známy Unicef.

Logo BlockChain Slovakia