Blockchain Slovakia na POHODA FESTIVAL 2018

Keď sa povie Pohoda, väčšinu z nás napadne ako prvé hudba. Áno, POHODA je najväčší hudobný festival na Slovensku, na ktorom sa rôzne hudobné žánre spájajú s literatúrou, tancom, vizuálnym umením. Festival však vytvára aj jedinečný priestor na stretnutie rôznych kultúr a pohľadov na svet. A tak sme sa vybrali na POHODU aj my. Stánok Blockchain Slovakia, o.z. bol spolu s ďalšími postavený v Pasáži NGO (Pasáž neziskových organizácii), kde ste nás mohli zastihnúť prakticky od rána až do večera.  Na Pohode sme mali premiéru, veď napokon, minulý rok o takomto čase, sme ešte len rozbiehali naše meetupy a začali sa dostávať do povedomia verejnosti.  Cieľom našej účasti na Pohode bolo upriamiť pozornosť návštevníkov festivalu na blockchain a kryptomeny ako také, preto  sme pripravili viacero aktivít.

Stánky neziskových organizácii museli byť pripravené už v stredu večer, aby bolo vo štvrtok, keď sa otvorili brány festivalu všetko TIP – TOP. K dispozícii sme mali pár metrov štvorcových, na ktorých sme mali odprezentovať aktivity Blockchain Slovakia, nuž, pustili sme sa do práce…

Po sprístupnení Pasáže NGO, pozornosť návštevníkov pútal BITCOINOVÝ BANKOMAT, umiestnený v našom stánku – jediné miesto, kde sa dal na festivale kúpiť Bitcoin.

Mali sme dokonca požiadavku aj na kúpu iných kryptomien:-) Tento mladý muž chcel Litecoin … Chlapcov v jeho veku prišlo na naše prekvapenie viac a mali celkom slušné vedomosti o krypte. Kryptomeny vnímajú ako bežnú vec, zdá sa, že o budúcnosť kyryptomien nemusíme mať obavu:-)

CRYPTOBIKE

Ďalší projekt, ktorým sme sa chceli na Pohode pochváliť bol náš charitatívny počin – Darujklik.sk? . Spôsob financovania verejne prospešných projektov, či organizácii, prostredníctvom  ťažby kryptomien. Aby si ľudia vedeli lepšie predstaviť ťažbu resp. mining, chalani z digitálej agentúry CREANET  nám vyrobili cryptobike.  Stačilo sadnúť na bike a začať točiť, čím sa spustil mining Monera pre vybranú charitatívnu organizáciu. Ako sa ukázalo, atrakcia sa páčila:-)

VEDOMOSTNÝ KVÍZ

Prítomnosť Blockchain Slovakia na Pohoda Festival sme sa snažili využiť naplno. Preto sme s každým, kto sa zastavil v našom stánku , a boli Vás stovky, komunikovali, pýtali sa na Váš názor, vedomosti, zisťovali, či Pohoďáci majú prehľad v tejto obvlasti , a či vôbec tušia o čom je blockchain a kryptomeny.  V rámci prieskumu na našej nástenke sme Vám položili osem otázok a získali 683 odpovedí ?. Zdá sa, že pojmy ako #kryptomeny #blockchain#decentralizacia Vám nie sú neznáme?

 

Posledný graf je pre nás zaujímavý z hľadiska ďalšieho nášho fungovania, lebo aj napriek množstvu vzdelávania, ktoré je na trhu, stále väčšina z Vás nerozumie o čom to vlastné celé je… čo Vám zároveň bráni v tom, aby ste kryptomeny aktívne využívali. Čaká nás ešte veľa práce:-) . Na začiatok si pozrite videá z našich meetupov.

KRYPTOTATOO

Každý kto sa zapojil  do našich aktivít – podporil svojou jazdou na kryptobike Darujklik.sk alebo odpovedal v našom kvíze, si mohol vybrať svoju obľúbenú krypomenu v podobe tetovačky.

Na výber bol Bitcoin, Litecoin, Monero, Ethereum, čo myslíte, ktorá sa minula ako prvá? 🙂

A na záver to najlepšie…Návštevníci stánku tiež mali jedinečnú možnosť  stretnúť sa, pokecať si o krypte, o novinkách zo sveta, víziách, o tom ako to celé funguje … s odborníkmi na slovo vzatými v tejto oblasti  ako Marek MôcikDavid Stancel a Andrej Andil, Marko Zelman – nadšenec Etherea, zakladateľ Ethereum meetupov.  Všetko ľudia z nášho združenia.

Ďakujeme za Vašu účasť a každý vyjadrený názor!