Blockchain Slovakia sa stalo členom Non-Fungible Alliance

Blockchain Slovakia sa stalo členom Non-Fungible Alliance. Táto aliancia spája projekty, spoločnosti a developerov zaujímajúcich sa o riešenia využitia Non-Fungible tokenov.

Medzi členov aliancie patria aj pionieri tejto technológie, LarvaLabs tvorcovia prvého crypto collectible – CryptoPunkerov ale aj ďalšie väčšie spoločnosti zo segmentu DAPP ako je Decentraland, D0X, Gods Unchained, DAPP Radar Etheremon.

V Blockchain Slovakia sa tešíme z tohto partnerstva a veríme, že vďaka tejto spolupráci budeme vedieť pomôcť širšej komunite na Slovensku k lepšiemu prístupu informácií z tohto segmentu, zvýšiť adaptáciu tejto technológie pomocou zdieľania know-how z tejto aliancie a v neposlednom rade aj prepájať projekty na členov tejto aliancie.

Viac informácií o Non-Fungible Alliance : https://nonfungiblealliance.org/

ČO JE NON-FUNGIBLE token?

Non-Fungible token (NFT) je špeciálny typ kryptografického tokenu, ktorý predstavuje niečo jedinečné; nezastupiteľné tokeny nie sú preto zameniteľné. Toto je na rozdiel od kryptomien ako bitcoin, a mnoho sieťových alebo utility tokenov, ktoré sú zameniteľné.

NFT sa používajú na vytvorenie overiteľného digitálneho nedostatku. NFT sa používajú v niekoľkých špecifických aplikáciách, ktoré vyžadujú unikátne digitálne položky, ako sú crypto-collectibles a crypto-gaming. Populárne blockchain hry, ako je CryptoKitties, využívajú non-fungible tokeny na Ethereum blockchaine. NFT sa používajú aj na reprezentovanie in-game assetov v hrách, pričom tie sú pod kontrolou používateľa namiesto vývojára hier. NFT tiež nachádzajú potenciálne využitie v digitálnom umení tým, že pomáhajú dokazovať pravosť a vlastníctvo digitálneho umenia.

Spoločnosť Ethereum prijala protokol ERC-721 ako štandard pre NFT tokeny na Ethereum. Projekty ako CryptoKitties, CryptoPunks, a Decentraland používajú protokol ERC-721 pre svoje NFT projekty.