WeAreDevelopers kongres mieri do Berlína!

WeAreDevelopers je najväčší kongres pre developerov, IT expertov a všetkých nadšencov technológií v Európe, ktorého cieľom je prepájať týchto odborníkov a poskytnúť im priestor pre ďalší rozvoj svojich zručností a kontaktov.

Tento rok sa bude po prvýkrát konať v CityCube Berlin v dňoch 6. – 7. júna.

Otvorenie kongresu zaháji svojou prezentáciou šachový veľmajster a expert na AI (umelá inteligencia) Garry Kasparov.

V roku 1997 si to Garry Kasparov po druhýkrát „rozdal v šachovej partičke“ s IBM superpočítačom Deep Blue a stratou tohto kultového zápasu pritiahol pozornosť celého sveta k nevyhnutnej spolupráci medzi človekom a strojom. Na konci tohto duelu prehlásil, že AI zmení všetko čo robíme, a že jediná vec, v ktorej s nami stroje nedokážu súťažiť, je v snívaní veľkých snov.

Tento ikonický zápas sa stal pre Garryho Kasparova hnacím motorom a od tohto momentu neúnavne pracuje na podpore AI technológií. V roku 2017 vydal knihu „Deep Thinking“, v ktorej sa snaží priblížiť svoj zážitok zo šachovej partičky proti počítaču a poukazuje na úzke prepojenie šachu a umelej inteligencie.

WeAreDevelopers kongres prináša na jedno miesto množstvo inšpiratívnych osobností, aby sa s účastníkmi podelili o svoje skúsenosti a vízie, množstvo praktických workshopov a panelových diskusií rozdelených do 5 blokov:

  1. Constructing Worlds (Building end-to-end Software Solutions Languages & Frameworks, UX, Mobile, Cloud) kde vystúpi so svojou prednáškou Rasmus Lerdorf (PHP Inventor), Silvia Puglisi (Systems Engineer, Tor Project) a mnoho ďalších.
  2. Controlling Complexity (Security, DevOps, Quality Engineering) kde vystúpi Max Feldman (Staff Security Engineer, Slack), Shirley Wu (Independent Creator of Data Visualizations) a ďalší.
  3. Applying Disruption (AI, Blockchain) kde sa môžete tešiť na prednášku kryptolegendy Andreasa M. Antonopoulosa (Bestseller-Author “Mastering Bitcoin”) ? , Davida Schwartza (CTO, Ripple), Maxa Amordeluso (Chief Evangelist EU Alexa Skills Kit, Amazon) a mnohých ďalších.
  4. Unchaining Engineering (IoT, Robotics, AR/VR/XR, Mobility) a prednášky Dev_Man (Chief (D)ev_enger, Dev_game Labs), Agnes Crepet (Tech Lead & Head of IT, Fairphone) a ďalších.
  5. Coding Society (Ethics, Education, Social Responsibility) kde okrem iných vystúpi aj Alina Denisenko (Tech Lead, N26), Jutta Horstmann (COO, eyeo (Adblock Plus).

WeAreDevelopers kongres sa teší podpore svetových technologických lídrov, akými sú spoločnosti Google, Amazon, GitLab, BMW, SAP, N26, Volkswagen, Ripple, ako aj podpore nemeckého Ministerstva pre digitalizáciu v zastúpení štátnej ministerky Dorothee Bär.

S myšlienkami WeAreDevelopers sa ako organizácia stotožnujeme a je pre nas cťou, že sme mediálnym partnerom tohto nabombovaného eventu.

Podarilo sa nám pre komunitu získať 15 free dvojdňových lístkov s použitím zľavového kódu: WAD_BLOCKCHAIN. 

Kto skôr príde, ten skôr berie.. 🙂 a tým, ktorým sa free ticket neušiel, ešte ponúkame 50 % zľavu na lístok s použitím kódu: WAD_BLOCKCHAIN50. 

 Lístky si môžete zakúpiť tu.
Aj z minuloročnej skúsenosti vieme, že WeAreDevelopers je technologická udalosť, ktorú by ste si nemali nechať újsť.