Blockchain Slovakia – eventy, meetupy a aktivity

Milí fanúšikovia kryptomien a blockchainu!

V tomto blogu Vás chceme v krátkosti informovať ohľadom našich aktivít v posledných týždňoch. A je toho požehnane.

Naša jarná sezóna pravidelných meetupov sa pomalý blíži ku koncu, len v tomto kalendárnom roku sme zorganizovali 10 meetupov a eventov a čoskoro sa blíži náš posledný event pred letnou pauzou.

Už v stredu 19.6. o 18:30 sa stretneme v Impact Hube vo veľmi zaujímavej diskusii na tému Blockchain vo verejnej správe.

Hosťami budú:

  • Prof. Ivan Kotuliak (STU)
  • Michal Číž (Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu)
  • Mikuláš Zalai a Štefan Mačica (Ernst & Young)
  • Ján Suchal (Slovensko Digital).

Registračný formulár a FB event nájdete tu.

Zároveň sa nám podarilo v posledných týždňoch uzavrieť niekoľko zaujímavých partnerstiev s rôznymi inštitúciami ako napr.:

Aktívny sme aj čo sa týka podpory technologických konferencií nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Ako organizácii sa nám podarilo uzavrieť partnerstvo ako aj aktívne zúčastniť konferencií ako QuBit, CyberCentral, Metro Online, Paris Blockchain Week Summit, či Berlínsky kongres WeAreDevelopers, na ktorom vystúpili svetové mená z technologického sveta vrátane samotného Andreasa Antonopoulosa či Garryho Kasparova a mnoho iných.


Okrem toho sme sa stali media partnermi aj ázijskej BlockShow v Singapure, kde bude taktiež mnoho svetových spíkrov z kryptomenového sveta, Arménskej konferencie ChainPoint ako aj Aténskej konferencie DECENTRALIZED. Avšak ani Slovensko nezaostáva, už v Októbri nás čaká druhý ročník skvelej konferencie Blockwalks, ktorej sme hrdým partnerom a ktorá sa opäť bude konať priamo na Bratislavskom hrade.

Snáď najväčšou čerešničkou na torte, na ktorú sme veľmi pyšný, je to, že ak všetko dopadne ako má, tak sa nám podarí od Septembra otvoriť prvý celo-semestrálny univerzitný predmet na Slovensku zameraný na kryptomeny a blockchain pre študentov informatiky na Žilinskej univerzite. Na túto aktivitu máme taktiež už aj skvelého nového partnera, o ktorom Vás budeme informovať v najbližších dňoch. O predmet prejavili záujem aj ďalšie slovenské a české univerzity, a pracujeme na tom, aby sa kvalitné informácie o blockchaine a kryptomenách mohlo dozvedieť čo najviac študentov, a budeme veľmi vďační za Vašu pomoc.

Zároveň len pripomíname, že všetci naši členovia sa venujú Blockchain Slovakia vo svojom voľnom čase, bez nároku na honorár či odmenu. Všetky prostriedky vyzbierané od sponzorov a podporavateľov organizácie investujeme do komunity, na vzdelávanie študentov, organizáciu eventov a meetupov, šíreniu osvety a podporu kryptomenového ekosystému na Slovensku.

A preto budeme veľmi vďační za akúkoľvek podporu. Ďakujeme

Tím Blockchain Slovakia