Kryptomeny a blockchain na univerzitách!

S potešením oznamujeme komunite, že Blockchain Slovakia v spolupráci s poradenskou spoločnosťou EY otvára aj v tomto roku vlastný celosemestrálny predmet venovaný digitálnym menám a blockchainu. Počas zimného semestra sa tento predmet bude vyučovať na Fakulte hospodárskej informatiky na Ekonomickej univerzite v Bratislave a usilujeme sa o to, aby sa rozšíril aj na ďalšie univerzity. Študenti sa v rámci semestra dozvedia o histórii digitálnych mien, o fungovaní bitcoinu, etherea či iných kryptomien, ako aj o smart kontraktoch a ich využití v rôznych oblastiach aj o právnych aspektoch digitálnych mien.

Sme vďační za podporu našich aktivít spoločnosti EY, ktorá je v rámci poradenských spoločností globálnym lídrom v oblasti digitálnych mien a blockchainu a ktorá významne prispieva k adopcii verejných blockchainov nielen pri implementácii, ale najmä pri vývoji a výskume.

Predmet je open-source a jeho sylabus a zdroje sú zverejnené na Githube, kde budú počas semestra doplnené aj slajdy k prednáškam. Link: https://github.com/Spider333/Cryptocourse

Ak máte akékoľvek otázky súvisiace s predmetom, neváhajte nás kontaktovať na stancel@blockchainslovakia.sk