Blockchain Slovakia podpísalo partnerstvo s NEM Foundation

NEM aj Blockchain Slovakia majú podobnú agendu: holistický pohľad na blockchain technológiu. Blockchain ako technológia pravdy môže mať široké využitie vo vzdelávaní, biznise a štátnej správe.

Práve vďaka partnerstvu občianskeho združenia Blockchain Slovakia s nadáciou NEM môžeme očakávať rozšírenie blockchain technológie v týchto oblastiach aj na Slovensku.

Obsahom memoranda medzi NEM Europe a Blockchain Slovakia je dohoda o spolupráci v nasledovných aktivitách:

• Organizovanie seminárov a hackathonov
• Poskytnutie nástrojov pre vývoj aplikácií na NEM
• Vzdelávanie na školách
• Prepojenie NEM s komunitou, vývojármi a Blockchain projektami na Slovensku
• Poradenstvo pri systémovej integrácii Blockchain technológie.

Čo môžeme od spolupráce očakávať?
Ovocie tejto spolupráce môžeme vidieť už na blížiacej sa konferencii Blockwalks v Bratislave. Konferencia je zameraná na využitie blockchain technológie pre verejnosť. NEM na nej bude reprezentovaná Paulom Riegerom.

Paul Rieger je predseda NEM Europe pre biznis development. Tiež je člen predstavenstva výskumného inštitútu RIAT, ktorý je zameraný na krypto-ekonomiku a blockchain.

NEM bude na Slovensku organizovať aj školenie pre developerov. Počas školenia sa záujemcovia naučia sami vytvoriť blockchain riešenie využiteľné v skutočnom biznise.

Ak programujete v Typescripte a radi by ste sa naučili používať NEM, sledujte Blockchain Slovakia na Facebooku alebo meetup skupinu NEM Bratislava.

Staňte sa NEM service partner
Program NEM service partner (NEMsp) poskytuje tréning a poradenstvo pre firmy, ktoré chcú integrovať NEM blockchain vo firmách. Cieľom programu je zvýšiť využitie NEM blockchain platformy. Program je vytvorený pre firmy, ktoré pracujú v oblastiach ako softvérová integrácia, migrácia aplikácií a cloudové služby. NEM service partner sa bude môcť podieľať na spoločných marketingových aktivitách s NEM Foundation, ktorý bude odporúčať service partnera novým zákazníkom.

NEM service partnerom sa nedávno stal aj nemecký Unibright. Je to skupina vývojárov, ktorá sa už 20 rokov zaoberá integráciou biznis procesov. Jej cieľom je vytvoriť jednotný framework pre firmy, ktoré chcú prejsť na blockchain.

Ak sa chcete stať súčasťou programu NEMsp, neváhajte kontaktovať zástupcov Blockchain Slovakia, ktorí vám radi poradia.

O NEM.io
NEM je out-of-the-box blockchain platforma. Poskytuje jednoduché prostredie pre vývojárov, ktorí chcú využiť blockchain technológiu v biznise, korporáciách, akadémii a štátnej správe. Od iných blockchain platforiem sa oddeľuje vďaka “smart assets”, t.j. predprogramovaných smart kontraktoch, vďaka ktorým je možné vytvoriť vlastné krypto-aktívum v priebehu niekoľkých minút.
Link na NEM: https://nem.io/